NM2(011)

 NM2(011)

In mei 2011 vond de eerste editie van Nice to Meet Music plaats. Iedere NM2 zal uniek zijn, om toch een indruk van het voorgaande project te geven vindt u hier enkele impressies van NM2(011).

Persbericht 2011

NM2(011)

Solist Paul van Dalen in actie op marimba (foto: Marije Dunning)

Wegens het overweldigende succes van de eerste editie vond dit jaar voor de tweede maal het orkestproject Nice to Meet Music plaats. Nice to meet Music heeft als doelstelling om de vaak als ‘saai’ bestempelde blaasmuziek te bevorderen onder jonge mensen door een fris en vernieuwend imago uit te stralen. Dit jaar stond het orkest wederom onder artistieke leiding van Arno Groeneveld en Arjan Dunning. Van 5 tot en met 7 mei vond Nice to Meet Music 2011 plaats. Ruim vijftig enthousiaste musici tussen de 15 en 35 jaar, afkomstig uit het hele land, gaven zich op en stonden op 5 mei aan de start van dit muzikale avontuur.

Er werd twee dagen intensief gerepeteerd in een groepsaccommodatie te Vierhouten. Dankzij het enthousiasme van de muzikanten in combinatie met de goede leiding en begeleiding werd het veelzijdige repertoire in rap tempo en op hoog niveau ingestudeerd. Het feit dat muziek mensen bij elkaar brengt was in dit project duidelijk zichtbaar. De musici kwamen als individuen binnen maar vormden na twee dagen hard repeteren een hecht orkest. Het eerste concert, het NM2(011) Kick-off!-concert, werd gegeven in de avond van vrijdag 6 mei in het Amfitheater op de Paasheuvel te Vierhouten. Deze prachtige locatie in het bos in combinatie met de ondergaande zon maakte het geheel tot een sprookjesachtig tafereel waar ruim 300 mensen op af kwamen.

Zaterdag 7 mei 2011 bereikte het NM2(011)-project haar climax. Het orkest gaf op deze dag drie concerten, te weten in Zutphen, Apeldoorn én in Zwolle. Ondanks het warme weer bood het orkest haar publiek telkens een optreden van hoge kwaliteit. Het winkelend publiek keek enigszins verbaasd op wanneer het orkest neerstreek op de Schupstoel in Zutphen en later op de dag op het Raadhuisplein in Apeldoorn. De concerten werden enthousiast ontvangen door het grote aantal toehoorders. Het slotconcert werd evenals vorig jaar gegeven in de Broerenkerk te Zwolle waarvoor wederom veel belangstelling was. Als afsluiting van dit concert, en daarmee van Nice to meet Music 2011, ontving het orkest een staande ovatie van haar publiek.

Nog nagenietend van de drie fantastische en inspirerende dagen, worden de plannen voor de derde editie alweer gemaakt…

Impressie

NM2(011) NM2(011) NM2(011) NM2(011) NM2(011) NM2(011) NM2(011)

Repertoire

Het repertoire van Nice to Meet Music is vernieuwend en herkenbaar voor veel mensen. De volgende stukken stonden in 2011 op het programma:

Fanfare for the Common Man Emerson / Lake & Palmer / arr. Eric Swiggers
Atropos Kevin Houben
Girl from Ipanema
zang: Anne Ziel
Antonio Carlos Jobim / arr. Peter Kleine Schaars
Nocturne – Concertino for Marimba
marimba: Paul van Dalen
Alfred Reed / arr. Jo Kitzen
Late Night Music arr. Juri Briat
Nåde Iver Kleive / Knut Reiersrud arr. Marten van der Wal
La Primavera Leon Vliex
Kongalela Jan Magne Forde / arr. Marten van der Wal

Concerten

Zaterdag 7 mei 2011 was de dag waarop het NM2(011)-project een climax heeft bereikt. Het orkest heeft op deze dag maar liefst 3 concerten gegeven.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heeft de NM2-karavaan 3 grote steden in Nederland bezocht om de blaasmuziek te promoten. De grande finale heeft, even als vorig jaar, in Zwolle plaats gevonden. Vanaf 20:00 uur sloot het NM2-orkest editie 2011 af met een spectaculair concert.

De eerste presentatie vond plaats op vrijdagavond 6 mei middels een Kick-Off Concert.
Kick-Off Concert 6 mei 2011:

20:00 uur – Amfitheater Paasheuvel, Vierhouten

NM2-tourschema 7 mei 2011 :

12:00 uur – Schupstoel, Zutphen

15:30 uur – Raadhuisplein, Apeldoorn

20:15 uur – Broerenkerk, Zwolle (zaal open: 19:45)