NM2(012): Freedom Tour!

NM2(012)

Nice to Meet Music 2012 groot succes!

De 3e editie van het fanfareorkestproject Nice to Meet Music heeft haar apotheose gehad op zaterdag 5 mei. Met drie fantastische concerten in Amersfoort, Utrecht en Zwolle heeft het orkest wederom laten horen dat blaasmuziek vernieuwend, hip en modern is.

Met een uitdagend programma trok de Freedom Tour van de Varkensmarkt in Amersfoort via de Stadhuisbrug in Utrecht naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle. In twee dagen tijd is het maar liefst 60-man grote orkest klaar gestoomd om een concert te geven van een uur. Het veelzijdige programma, met onder andere Forgotten World van Kevin Houben en Black Symphony van Whitin Temptation, werd gecompleteerd door uitmuntende solo’s van zanger Tom Luchies en Jenita Veurink op altsax. Tijdens deze repetitiedagen was er uiteraard ook tijd om elkaar beter te leren kennen door middel van de nodige gezelligheid. Dit viel op bij het publiek tijdens de tour, de orkestleden die elkaar eerst niet of nauwelijks kenden acteerden op 5 mei als een hechte en bovendien enthousiaste groep.

Het orkest dat drie mei is opgericht en inmiddels ook weer is opgeheven heeft drie unieke concerten gegeven. De weersvoorspellingen waren zeer ongunstig, maar gelukkig zat er een engeltje op de tourbus. In Amersfoort vond het concert plaats op de Varkensmarkt. Tussen de oliebollenlucht en de draaimolen kon het orkest rekenen op veel belangstelling van verbaasde voorbijgangers. Om 15:00 uur begon het concert in Utrecht. Tot een kwartier voor tijd was dit nog erg onzeker in verband met de regen. De opklaring kwam precies op tijd.

Het hoogtepunt van de tourdag vond plaats in Zwolle. Geheel in stijl trad de karavaan richting het Bevrijdingsfestival. Naast de festivalbezoekers waren hier veel bekenden van het orkest. Na het concert vonden de muzikanten het maar moeilijk om afscheid te nemen… het bleef nog lang onrustig in Zwolle.

Impressie

_EVB4301 _EVB1584