Dirigenten

Artistieke leiding

De artistieke leiding is in Arno Groeneveld en Arjan Dunning. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Arno Groenveld

Arno Groeneveld is opgegroeid met blaasmuziek. Zoals velen komt hij uit een muzikaal gezin en op 9-jarige leeftijd werd hij lid als trompettist bij de plaatselijke muziekvereniging. Na het behalen van zijn VWO-diploma besloot hij van zijn hobby blaasmuziek zijn beroep te maken. Aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle studeerde hij in 2001 af voor zijn bachelor (1e fase) musicus klein koper (trompet, cornet & bugel). Tijdens zijn opleiding volgde hij, naast zijn lessen bij zijn hoofdvakdocent Susan van Opstal, masterclasses bij verschillende gerenommeerde musici als Roger Webster, Allen Vizzutti en Sheona White.
Om zich in muzikaal opzicht zo breed mogelijk te ontwikkelen studeerde hij verder. Amper 5 jaar later studeerde Arno in 2006 af voor zijn bachelor directie HaFaBra (1e fase). Zijn eindexamen legde hij af met harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen. Naast directielessen van zijn hoofdvakdocent Gerrit Fokkema leerde hij veel praktijkervaring van musicus en dirigent Dirk Annema die destijds dirigent was van Brassband David uit Zwolle waar Arno solo-cornet speelde.

Op dit moment is Arno dirigent van het opleidingsorkest en het fanfareorkest van muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Hierden en is hij dirigent van muziekvereniging Crescendo Voorthuizen waar hij ook het fanfareorkest en het opleidingsorkest dirigeert. Daarnaast is hij dirigent en arrangeur van het Pauluskerk-koperensemble uit Wezep, een ad hoc ensemble dat bestaat uit verschillende musici van verschillende orkesten uit de regio.

Arjan Dunning

Arjan Dunning is net als vele andere musici al op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Naast het musiceren bij de plaatselijke muziekvereniging, speelde hij op de middelbare school bij een bigband en een jeugdsymfonieorkest. Met deze orkesten en andere orkestprojecten heeft Arjan onder andere tournees meegemaakt in binnen- en buitenland.
Tijdens 6 VWO begon hij aan de vooropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle om daar later de studie Opleiding Docent Muziek (ODM) te volgen. Leo Torn was zijn docent voor het bijvak Trompet Klassiek. Arjan is afgestudeerd aan ODM door middel van het opzetten van het fanfareorkestproject ‘Nice to Meet Music’ en het schrijven van een scriptie over ‘Groepsdynamiek en muziek’.

De fascinatie voor (blaas)muziek en groepen gaat echter verder. Arjan zocht daarom de diepgang op, door Directie HaFaBra aan het ArtEZ Conservatorium bij docent Alex Schillings te gaan studeren. Hiervoor is hij in juni 2014 afgestudeerd in samenwerking met Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen. Naast het afstudeerconcert bestond voor Arjan het afstuderen onder andere uit het schrijven van een scriptie over de beleving van amateurmuzikanten tijdens concoursen. Hiervoor heeft landelijk onderzoek plaatsgevonden, waar meer dan 800 muzikanten aan hebben meegedaan. Met recht mag worden gesteld dat ‘concoursen’ een ‘hot’ onderwerp is binnen de blaasmuziek.

Arjan is werkzaam als dirigent bij het fanfareorkest ‘De Bazuin’ Wetering e.oo, harmonieorkest ‘Harmonie Nunspeet’ en harmonieorkest ‘ADVENDO’ uit Lochem.